afetcoffee web site


Μετάβαση στο περιεχόμενο

history

Tazza D'oro


ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


Τα χαρμάνια τις Tazza d'oro επιλεγμένων καφέδων έχουν εκτιμηθεί για περισσότερο από 100 χρόνια στην Ρώμη και είναι από τις λίγες ιταλικές εταιρίες που μπορεί να καυχηθεί μια παράδοση στην τέχνη του καβουρδίσματος espresso που ξεκινάει πριν από τέσσερις γενιές.
Ήταν προς το τέλος του 18ου αιώνα όταν ο ιδρυτής της Mario Fiocchetto De Said Arnaud άρχισε να καβουρδίζει καφέ μέσα σε τρία μικρά καφέ στη via Nazionale στην Ρώμη. Στην μεταπολεμική περίοδο πρόσθεσε ένα μικρό cafe στην πλατεία Pantheon το οποίο έγινε γνωστό με το όνομα ''TAZZA D'ORO - LA CASA DEI CAFE'' (Χρυσή Κούπα - Το Σπίτι Του Καφέ) το οποίο είναι μέχρι σήμερα, από τα ποιο διάσημα καφέ της Ιταλίας και το γνωστότερο της Ρώμης.
Συγχρόνως, χάρη στις οδηγίες του γιου του Carlo η Tazza d'oro άλλαξε από μια παραδοσιακή χειροτεχνική παραγωγή σε βιομηχανική παραγωγή με την κατασκευή μιας υπερσύγχρονης μονάδας στα περίχωρα της Ρώμης στην Pontina και ήταν η πρώτη βιοτεχνία παραγωγής καφέ σύγχρονου τύπου στην Ιταλία. Είναι στο ίδιο σημείο που είναι και σήμερα η έδρα της Tazza d'oro και είναι εξοπλισμένη με τις ποιο σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό που είναι ικανός να παράγει 1600 κιλά την ώρα. Οι εγκαταστάσεις καλύπτουν 11.000 τετραγωνικά μέτρα και είναι από τις σημαντικότερες εταιρίες παραγωγής espresso της Ιταλίας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ESPRESSO


Όλες οι ποιότητες των καφέδων, ARABICA & ROBUSTA επιλέγονται με τέτοιο τρόπο ώστε ο βαθμός της αγνότητας τους, να είναι εγγυημένος και παρέχεται με πιστοποιητικά ποιότητας και προέλευσης.
Η Tazza d'oro εισάγει τους κόκκους καφέ άμεσα από φυτείες που βρίσκονται σε εξαιρετικά υψηλά ύψη, όπου ο αέρας είναι πεντακάθαρος και οι κόκκοι καφέ συνδυάζονται με την πείρα και την γνώση που έχουν περάσει μέσω τεσσάρων γενεών.
Στις εγκαταστάσεις τις Tazza d'oro στην Πομέσια (Ρώμη) υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός και η κατάλληλες γνώσεις που επιτρέπει να παράγει έναν espresso με τα μοναδικά χαρακτηριστικά από την άποψη της ποιότητας, του αρώματος, του σώματος και της γλυκύτητας, έτσι ώστε ο espresso να αφήνει μια παρά τεταμένη ευχάριστη αίσθηση στον ουρανίσκο που βάζει σε πειρασμό τον καταναλωτή για ακόμα ένα φλιτζάνι.
Η Tazza d'oro είναι μια από τις πρώτες φαμίλιες που χρησιμοποίησαν τις διαδικασίες κουρδίσματος ''ecological''. Αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί τον καθαρό αέρα που παίρνει το φρέσκο φιλτραρισμένο αέρα από το εξωτερικό στον ειδικό μετατροπέα θερμότητας, αυτός κρατά τον αέρα συνολικά μη μολυσμένο. Αυτό αποτρέπει την μόλυνση του καβουρδισμένου καφέ με τις παραδοσιακές μεθόδους χρησιμοποιώντας την άμεση φλόγα. Πριν από το καβούρδισμα οι κόκκοι του καφέ περνούν μέσω μιας διαδικασίας προθέρμανσης αποκαλούμενης 'anti-shock' που βοηθά να αποφευχθεί το τραύμα θερμότητας. Η αργή διαδικασία κουρδίσματος, που χρησιμοποιείτε λέγεται 'Millard's cycle' και εξασφαλίζει ένα τέλειο εντελώς ψημένο μη μολυσμένο προϊόν. Αντί του νερού (όπως γενικά χρησιμοποιείτε) η διαδικασία τελειώνει με αέρα-ψύξη που αποτρέπει οποιαδήποτε γεύση χωρίς να πλένετε με το νερό.

ΧΡΥΣΗ ΚΟΥΠΑ (TAZZA D'ORO)Ο ιδρυτής της Tazza d'oro δεν θέλησε να δώσει το όνομα της φαμίλιας του στον καφέ, θεωρώντας ότι αυτό θα οδηγούσε σε μια αυτό ικανοποίηση και μόνο. Το όνομα Tazza d'oro επέτρεπε να απεικονίσει το μήνυμα τις ποιότητας χωρίς συμβιβασμούς. Η αποστολή της Tazza d'oro είναι η:
(Qualita… Qualita… Qualita…)(Ποιότητα… Ποιότητα… Ποιότητα…)
Το όνομα Tazza d'oro (χρυσή κούπα) είναι μια αντικειμενική κατάθεση σε μια φιλοσοφία ζωής και της υποχρέωσης που συνοδεύει την εταιρία από τον 18ο αιώνα.


Υπομενού


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού